Knikkeren in Zoetermeer en Den Haag groot succes

Gistermiddag vonden er maar liefst 2 officiële voorrondes plaats van het NK Knikkeren 2019. In zowel Zoetermeer als Den Haag gingen een groot aantal kinderen de strijd met elkaar aan.

In Zoetermeer gingen circa 100 kinderen de strijd met elkaar aan om ‘Knikkerkampioen van de gemeente Zoetermeer’ te worden. Op het zeer zonnige schoolplein van IKC de Klimboom werden er vele poulewedstrijden gespeeld. Na een spannende knock-out fase wisten Damin en Jens zich te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk wist Damin meer knikkers binnen de 5 minuten in het potje te knikkeren, waardoor hij op de hoogste treden van het podium plaats mocht nemen en de grootste beker mee naar huis kreeg. De top vier werd aangevuld door Calvin en Merle.

De knikkervoorronde in Den Haag vond plaats op het schoolplein van OBS de Wissel. In de ochtend werd hier een knikkervoorronde georganiseerd voor alle leerlingen van deze school. Ruim 250 leerlingen gingen de strijd met elkaar aan. Maxima wist zich tot winnaar te kronen. In de finale versloeg zij Ahmed, de winnaar van vorig jaar. In de troostfinale wist Ayman van Ummü te winnen.

In de middag was het tijd voor leerlingen van 7 verschillende basisscholen uit Den Haag. De leerlingen kwamen onder andere van OBS Anne Frank, OBS de Kameleon, OBS de Springbok en de Willem de Zwijgerschool. Zij waren in totaal met ruim 150 kinderen aanwezig. De finale ging tussen Kuba en Salah. Na een spannende wedstrijd wist Kuba aan het langste eind te trekken. De top vier werd aangevuld met Saifeddine (3e) en Rosiana (4e).

De 16 deelnemers van alle voorronden van gisteren hebben zich geplaatst voor de finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni. Ook jij kan jezelf nog plaatsten voor de finaleronde van het NK Knikkeren. Hier kan je jezelf inschrijven voor één van de komende voorrondes van het NK Knikkeren 2019. Wie weet knikker jij jezelf wel naar de titel: ‘Nederlands Kampioen Knikkeren 2019’!