De grootste Knikker Challenge van Nederland

Namens het NK Knikkeren, Ouwehands Dierenpark Rhenen en Univé als Supporter van Sport dagen we basisscholen uit om deel te nemen aan de grootste Knikker Challenge van Nederland!

Bouw de grootste, coolste of vetste knikkerbaan met je hele klas! Laat ons jullie knikkerbaan zien door een video en/of foto op Facebook of Instagram te uploaden met de hashtag #SupportervanSport.

 

Hoe bouw je een knikkerbaan?

Zoek een ruimte
Zoek een plek die groot genoeg is om de knikkerbaan te bouwen. Let daarbij op de omgeving, zoek een rustig plekje zodat je de ruimte hebt om te bouwen.

Kies je materiaal
Buizen, wc-rolletjes, stofzuigerslangen, je oude racebaan, k’nex, een trechter, lego, gordijnrails, een dikke tuinslang, stevig papier, hout, trechter en nog veel meer! De plekken waar je de materialen makkelijk vindt: op zolder, in de schuur en de bouwmarkt. Ga eens op zoek in jouw buurt en vraag vrienden of kennissen voor materiaal. Verbind deze materialen met elkaar bijvoorbeeld via lijm, knijpers, plakband en/of tape.

Bouw je knikkerbaan
Bouw van beneden naar boven, dit werkt makkelijker. Zorg dat de baan steil genoeg loopt dat een knikker er goed overheen rolt.

Test jouw baan
Test de baan zodra je een nieuw stuk hebt gemaakt, zodat je zeker weet dat de knikker het eindpunt haalt!

Bekijk hier de tips & tricks van Jelle de Knikkerkoning:


Bij het deelnemen aan de actie ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Wat kun je winnen?

  • Een geheel verzorgd klassenuitje naar Ouwehands Dierenpark Rhenen
  • Plaatsing voor de finale van het NK Knikkeren
  • Foto van jou en je klas op een Interbest mast langs de snelweg
  • Heel veel knikkers