NK Knikkeren

Gilano knikkerkampioen van de gemeente Hillegom!

Gilano knikkerkampioen van de gemeente Hillegom!

Hillegom, 4 juni 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het Henri Dunantplein in de gemeente Hillegom plaats. Ongeveer 40 kinderen verzamelden rond 13:00 uur op het plein. Om 13:30 begon het knikkerspektakel in Hillegom. De kinderen streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Hillegom.

Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 10- jarige Gilano van bassischool de Giraf de titel te bemachtigen. Zowel Gilano als Bodhi van Es (9) werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Gilano de meeste knikkers in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Gilano viel in de prijzen. Ook Bodhi, de runner-up, en de nummers 3 (Sanneke van den Akker) en 4 (Dylan Schrama) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Hillegom plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-20 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Hillegom– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Chris Roerdink is de kikkerkampioen van de gemeente Voorst 2016!

Chris Roerdink is de kikkerkampioen van de gemeente Voorst 2016!

Voorst, 1 juni 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het marktplein in de gemeente Voorst plaats. Ongeveer 90 kinderen verzamelden rond 13:00 uur op het plein. Om 13:30 begon het knikkerspektakel in Voorst. De kinderen streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Voorst.

Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Chris Roerdink van bassischool de Wingerd de titel te bemachtigen. Zowel Rick als Floris de Valk (7) werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Rick de meeste knikkers in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Rick viel in de prijzen. Ook Floris, de runner-up, en de nummers 3 (Kobe Voortman) en 4 (Ivon Wilbrink) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Voorst plaatsten ook de top-20 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-20 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Voorst– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Levi den Otter knikkerkampioen van Amersfoort

Levi den Otter knikkerkampioen van Amersfoort

Amersfoort, 18 mei 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren in het Juliana van Stolbergpark in Amersfoort plaats. Ongeveer 100 kinderen verzamelden rond 13:00 in het park. Om 13:30 begon het knikkerspektakel in Amersfoort. De kinderen  streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Amersfoort. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Levi den Otter van bassischool de Zwaluwnest de titel te bemachtigen.

Zowel Levi als Annemijn Kraan (8) werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Levi de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Levi viel in de prijzen. Ook Annemijn, de runner-up, en de nummers 3 (Bernice de Weert) en 4 (Ayoub) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Amersfoort, plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Amersfoort– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Jermo van Zomeren de knikkerkampioen van de gemeente Huizen

Jermo van Zomeren de knikkerkampioen van de gemeente Huizen

Huizen, 11 mei 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het Plein 2000 in Huizen plaats. Ongeveer 80 kinderen verzamelden rond 15:00 op het plein. Om 15:30 begon het knikkerspektakel in Huizen. De kinderen streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Huizen. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de Jermo van zomeren van basisschool de Springplank de titel te bemachtigen.

Zowel Jermo en Giorgio werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Jermo de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde en niet de Giorgio die toch de finale behaalde. Jermo verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Jermo viel in de prijzen. Ook Giorgio, de runner-up, en de nummers 3 (Nicolai) en 4 (Reza) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Huizen, plaatsten ook de top-17 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-17 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Huizen– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Emre de knikkerkampioen van de gemeente Vlaardingen

Emre de knikkerkampioen van de gemeente Vlaardingen

Vlaardingen, 6 mei 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het Veerplein in Vlaardingen plaats. Ongeveer 40 kinderen verzamelden rond 13:00 op het plein. Om 13:30 begon het knikkerspektakel in Vlaardingen. De kinderen  streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Vlaardingen. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 11- jarige Emre van bassischool de Bavinkschool de titel te bemachtigen.

Zowel Emre en Eva Soeteman werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Emre de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde en niet de jarige Eva die toch de finale behaalde. Emre verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Emre viel in de prijzen. Ook Eva, de runner-up, en de nummers 3 (Dovidas) en 4 (Nicky) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Vlaardingen, plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Vlaardingen– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Bart Waalboer knikkerkampioen van de gemeente Sliedrecht

Bart Waalboer knikkerkampioen van de gemeente Sliedrecht

Sliedrecht, 4 mei 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het plein bij SOJS in Sliedrecht plaats. Ongeveer 80 kinderen verzamelden rond 11:00 op het plein. Om 11:30 Begon het knikkerspektakel in Sliedrecht. De kinderen  streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Sliedrecht. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Bart Waalboer van bassischool de Johannus calvijn school de titel te bemachtigen.

Zowel Bart en Martin Nieuwendorp werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Bart de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Bart viel in de prijzen. Ook Martin, de runner-up, en de nummers 3 (Damian Volker) en 4 (Jort Kraaijeveld) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Sliedrecht, plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Sliedrecht– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Annick Kroon Knikkerkampioen van de gemeente Oegstgeest

Annick Kroon Knikkerkampioen van de gemeente Oegstgeest

Oegstgeest, 26 april 2016 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren in Oegstgeest plaats. Het knikkeren ging van start om 19:00 uur op de Lange Voort. De kinderen streden voor een finale ticket op 18 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Oegstgeest. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 12- jarige Annick Kroon de titel te bemachtigen.

Zowel Annick en Tess werden goed toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Annick de meeste knikkers in het knikkerpotje te krijgen, waardoor zij de knikkertitel binnenhaalde. Zij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 18 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Annick viel in de prijzen. Ook Tess de Mooij, de runner-up, en de nummers 3 (Sabine Dunselman) en 4 (Naos Kruis) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Oegstgeest, plaatsten ook de top-16 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Voor de gene die niet aanwezig waren, en de rest van Nederland, kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 18 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Robin Boterbrood is de Nederlands Kampioen Knikkeren van 2015

Amersfoort – De 12 jarige Robin Boterenbrood uit Baarn heeft zaterdag 20 juni in Amersfoort het NK Knikkeren gewonnen.

Het NK Knikkeren 2015 in DierenPark Amersfoort was een groot succes. Met maanden van voorbereiding en verscheidene voorronden door het gehele land was het vandaag eindelijk zo ver. Ruim 700 enthousiaste kinderen meldde zich vanochtend bij DierenPark Amersfoort om mee te doen met het oeroude Hollandse spel.

Na de feestelijke opening werd er om 11.00 uur gestart met de laatste voorronde. In een spannende strijd wisten 300 kinderen een laatste plek in de grote finale te bemachtigen. Als de reeds geplaatste kinderen zich hebben gemeld, gaat de grote finale om 14.00 uur van start. De Lobbes knikkers worden fanatiek door de mooie knikkerbanen, met speciale ‘knikkerkoningstegels’, gespeeld. Na de eerste selectie ronde blijven de beste 128 kinderen over. Vervolgens wordt er gespeeld met een knock-out systeem, waardoor de ene na de andere tegenstander weggespeeld wordt. Na 6 spannende ronden blijven de beste 4 over; Pieter van der Krogt (10) uit Amersfoort, Debby Heeneman (12) uit Amersfoort, Kees Bor (10) uit Sliedrecht en Robin Boterenbrood (12) uit Baarn. Zij streden in een speciaal ontworpen finale arena om de felbegeerde titel van de allerbeste knikkeraar van Nederland 2015.

Uiteindelijk was het de 12-jarige Robin die met deze mooie titel naar huis ging. Het kampioenschap was spannend tot het allerlaatste moment. Kees en Robin waren erg aan elkaar gewaagd. Kees had de winnende 10e knikker op zijn vingers, maar ging op een haar na langs het knikkerpotje. Vervolgens wist Robin al zijn concentratie bij elkaar te schrapen en deze laatste knikker in het potje te knikkeren. ‘Ik had dit echt nooit verwacht!’. Robin had via een prijsvraag van Kidsweek een wildcard voor de finale gewonnen en aangezien het lekker dichtbij zijn huis was, vonden zijn ouders het een goed plan om er een gezellig dagje uit van te maken. ‘Dat we naar huis zouden gaan met al die mooie prijzen, hadden we echt nooit verwacht. Hoe groot is die kans nou?!’ aldus zijn enthousiaste moeder.

Robin ontving door zijn winst een prachtige grote beker, een cheque van €150,- te besteden bij speelgoedwinkel Lobbes en 10 kilo knikkers. Bovendien mag hij binnenkort met het hele gezin de dieren van dichtbij gaan bekijken als VIP van DierenPark Amersfoort.

Tevens werd er een cheque uitreikt aan DierenPark Amersfoort ter waarde van €1000,- voor het Wildlife Fund. Hiermee kunnen zij dieren in nood overal ter wereld helpen.

Koen Wijburg Knikkerkampioen van de gemeente Voorst

Koen Wijburg Knikkerkampioen van de gemeente Voorst

Twello, 15 April 2015 – Vandaag vond de Knik-Off van de Nationale Sportweek plaats op het marktplein in Twello. Ruim honderd kinderen verzamelden rond 13:00 op het marktplein. Om 13:30 vond de feestelijke opening plaats door openingspotjes van respectievelijk Wethouder Hans van der Sleen (Sport) En Wethouder Harjo Pinkster (Onderwijs). De kinderen  streden voor een finale ticket op 20 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Voorst. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9-jarige Koen Wijburg van basisschool de Oase de titel te bemachtigen.

De finale was een spannende wedstrijd tussen Koen en runner-up Milan Keuvelaar. Lange tijd ging de stand gelijk op. Zowel Koen en Milan werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Koen de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. 

Niet alleen Koen viel in de prijzen. Ook Milan, de runner-up, en de nummers 3 (Hidde Jansen) en 4 (Chris Roerdink) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Voorst, plaatsten ook de top-15 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort.

Jorn Sangers Nederlands Kampioen Knikkeren 2014!

Jorn Sangers Nederlands Kampioen Knikkeren 2014!

Het NK Knikkeren 2014 in DierenPark Amersfoort bleek een groot succes. Om 11.00 uur werd, na de officiële opening, gestart met de poulewedstrijden. Rond circa 15.00 uur begonnen de specialisten in het oeroude Hollandse spel zich te manifesteren. Dit jaar werd er weer geknikkerd op de speciaal voor het NK Knikkeren gemaakte ‘knikkerkoningstegels’ met revolutionaire 3D knikkers van Winners. Via een knock-out systeem wisten uiteindelijk Jorn Sangers (8) uit Aalsmeer, Melissa Vermanen (9) uit Bovenkarspel, Maartje van Gorsel (9) uit Oud-Vossemeer en Jasper Vogelzang (11) uit Dronten bij de beste vier knikkeraars te plaatsen. Na een spannende halve finale wist Jorn zich in de finale te spelen ten koste van de sportieve Maartje. De overwinning van de tweede halve finale ging ten koste van Melissa naar Jasper.

Na 8 rondes geknikkerd te hebben mochten uiteindelijk Jorn Sangers en Jasper Vogelzang op de finalebaan in een ware knikkerarena de kampioensstrijd beslissen. Omringd door volle tribunes ontspon zich een spannende strijd waarbij Jorn uiteindelijk zich met de tiende knikker knikkerbaas wist over Jasper en zich zo tot de felbegeerde titel Nederlands Knikkerkampioen 2014 mocht laten huldigen. De dolgelukkige Jorn: “Ik ben echt heel blij dat ik gewonnen heb. Ik had echt niet verwacht dat ik zal winnen vandaag. De grote beker is echt mijn allermooiste prijs!”        

Jorn ontving door zijn winst een prachtige beker van hoofdsponsor Univé. Bovendien mag hij binnenkort de dieren van dichtbij gaan bekijken als VIP van DierenPark Amersfoort.             

______________________________________________________________________________________________________

Youri Brouwer Knikkerkampioen van de gemeente Stede Broec!

Youri Brouwer Knikkerkampioen van de gemeente Stede Broec!

Bovenkarspel, 20 mei 2015 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het plein achter het gemeentehuis in Bovenkarspel plaats. Bijna 100 kinderen verzamelden rond 13:00 op het marktplein. Om 13:30 vond de feestelijke opening plaats door openingspotjes van de wethouder. De kinderen  streden voor een finale ticket op 20 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Stede Broec. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 10- jarige Youri Brouwer van bassischool de Klim- op van basisschool  de titel te bemachtigen.

Zowel Youri en Joran werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Youri de laatste knikker in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 20 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Youri viel in de prijzen. Ook Milan, de runner-up, en de nummers 3 (Sam Broekstra) en 4 (Roman Sababain) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Stede Broec, plaatsten ook de top-15 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Stede Broec– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 20 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Jurjan van Gorsel Knikkerkampioen van de gemeente Amersfoort!

Jurjan van Gorsel Knikkerkampioen van de gemeente Amersfoort!

Amersfoort, 27 mei 2015 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren in Amersfoort plaats. Bijna 100 kinderen verzamelden rond 13:00 in het Juliana van Stolbergpark. Om 13:30 vond de feestelijke opening plaats door openingspotjes van wethouder mevrouw van Houwing. De kinderen  streden voor een finale ticket op 20 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Amersfoort. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Jurjen van Gorsel van bassischool Johannes Calvijnschool de titel te bemachtigen.

Zowel Jurjen en Abolfazi Amiri werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Jurjen de meeste knikkers in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 20 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Jurjen viel in de prijzen. Ook Abolfazi, de runner-up, en de nummers 3 (Ramon de Graaf) en 4 (Tom van Hell) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Amersfoort, plaatsten ook de top-15 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Amersfoort– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 20 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl

Floris Gromminger Knikkerkampioen van de gemeente Doetinchem!

Floris Gromminger Knikkerkampioen van de gemeente Doetinchem!

Doetinchem, 27 mei 2015 – Vandaag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren op het plein achter het gemeentehuis in Bovenkarspel plaats. Ruim 70 kinderen verzamelden rond 15:00 op het marktplein in Doetinchem. Om 15:00 vond de feestelijke opening plaats door openingspotjes. De kinderen  streden voor een finale ticket op 20 juni in DierenPark Amersfoort en om de titel; Knikkerkampioen van de gemeente Amersfoort. Na diverse spannende poulewedstrijden en een zinderende knock-outfase wist de 9- jarige Floris Gromminger van bassischool Wilhelmina de titel te bemachtigen.

Zowel Floris als de 10- jarige Mochio Maat werden vanuit alle kanten toegejuicht door het enthousiaste publiek. Uiteindelijk wist Floris de meeste knikkers in het knikkerpotje te krijgen, waardoor hij de knikkertitel binnenhaalde. Hij verdiende een ticket naar de landelijke finale in DierenPark Amersfoort op 20 juni en mocht een grote beker in ontvangst nemen.

Niet alleen Floris viel in de prijzen. Ook Monchio, de runner-up, en de nummers 3 (Joep Allart) en 4 (Martijn van den Akker) kregen een mooie beker mee naar huis. Naast de kampioen van Amersfoort, plaatsten ook de top-15 spelers zich voor het Nederlands kampioenschap knikkeren in DierenPark Amersfoort. De top-16 start direct in de finaleronde op de landelijke finaledag. Alle andere deelnemers van Amersfoort– en de rest van Nederland – kunnen zich ook nog inschrijven voor de voorronde van de finale van het NK knikkeren op 20 juni a.s. Inschrijven kan op de website www.nkknikkeren.nl